Rainbow bridge

Jokainen koira jättää tassunjälkensä sydämeeni ja vie mennessään palasen 💔

Jokaisella koiralla on ainutlaatuinen paikka sydämessäni.

Toiset viipyvät luonamme kauemmin ja toisia saamme pitää vain hetken. Jokaisella kuitenkin on ainutlaatuinen ja tärkeä tehtävä luonamme ❤

17.5.2002 - 17.12.2016

Legends Smok'n Brasandos Nitani "Brazos"

CA CH  Canadan Muotovalio

EE CH Viron Muotovalio

LV CH Latvian Muotovalio

LT CH Liettuan Muotovalio

Balt CH Baltian Muotovalio

RU CH Venäjän Muotovalio

EE VCH Viron Veteraani Valio

LV VCH Latvian Veteraani Valio

LT VCH Liettuan Veteraani Valio

Balt VCH Baltian Veteraani Valio

EE VW-10 Viron Veteraani Voittaja 2010

EE VW-11 Viron Veteraani Voittaja 2011

 

HIPS: A/A

ELBOWS: 0/0

KNEES: 0/0

HSF4: Clear by DNA

Brazos oli elämäni uros. Sen sydän oli täyttä kultaa, siinä oli kaikki mitä urokselta voi toivoa. Bratzos tuli toimeen toisten urosten kanssa ja palvoi narttujaan. Kaikki rakastivat tätä pehmeää nallekarhua. Brazos saapui luoksemme 6-vuotiaana ja asui siitä lähtien kanssamme. 8 ihanaa vuotta saimme nauttia tästä Legendasta. Brats rakasti pitkiä metsälenkkejä tyttöjensä kanssa. Se suorastaan palvoi talon isäntää, niinkuin isäntäkin sitä.

Sydäntäsärkevää on, etten koskaan omistanut tätä koiraa virallisesti. En koskaan omistanut hänen rekisteritodistustaan. Ainoa toiveeni oli, että koira olisi minun sitten kun sen aika koittaa, mutta valitettavasti toiset eivät omaa minkäänlaista inhimillisyyttä. Viralliselle omistajalle tärkeintä on pitää hänet nimellisesti itsellään ja kerätä näin kaikki kunnia itselleen. Hän ei ole osallistunut koiran kuluihin tai hoitoon millään lailla. Kennelliittoon merkitty omistaja ei myöskään koskaan ole vaivautunut kysymään edes koiran kuolinsyytä.

Tämä koira toi niin paljon rakkautta, mutta opetti myös käsittämätöntä ihmisten julmuutta.

Bratzos oli kerran-elämässä-koira. Toista samanlaista urosta ei löydy koskaan. Onneksi se sai elää hyvän pitkän elämän. Brats eli täysillä viimeiseen päivään asti, se oli fyysisesti erinomaisessa kunnossa ja sai lähteä ns. saappaat jalassa rakkaiden saattelemana ❤

 

 

23.02.2009 - 26.05.2015

Show Aussies Farm Minden Aron " Aaron"

23.02.2009 - 26.05.2015 

EE CH  Viron Muotovalio

LT CH  Liettuan Muotovalio

HIPS: A/A

ELBOWS: 0/0

KNEE: 0/0

EYES: CLEAR (21.1.2014)

HSF4: FREE by DNA-test

Aaron oli oikea herrasmies naisia kohtaan. Oman lauman urokset sieti, mutta vieraista uroksista se ei liiemmälti välittänyt. Aaron ei koskaan nauttinut näyttelyissä olosta. Mutta Piiparista se rakasti, ne oli BB:n kanssa kuin paita ja peppu. Aina yhdessä. Peräkanaa, kilpasilla.

Aronilla puhkesi todella vaikea EPILEPSIA. Sairaus eteni todella nopeasti ja kohtaukset voimistuivat kertakerralta. Viimeisitä kohtauksista toipuminen myös kesti toivottoman kauan. Aronille suoritettiin ruumiinavaus, josta ei löytynyt mitään ulkopuolista syytä tai tekijää epileptisiin kohtauksiin. Aaron opetti paljon tästä erittäin julmasta sairaudesta. Kuinka riipivää on katsoa vierestä kohtauksessa kouristelevaa koiraa, pystymättä tekemään mitään. Ainainen pelko takaraivossa odottaen milloin seuraava kohtaus tulee... Kohtausten jälkeinen tila, kun koira ei tunnista sinua... se sinua tuijottava koira ei ole se minkä tunnet.... pelko koiran silmissä... avuttomuus...

Nyt voit juosta vailla sairauden taakkaa... juosta täysillä... olla vapaa !

28.10.2014 - 11.11.2015

MOON SHINE BLUE JUST IN TIME  " Muusa "

28.10.2014- 11.11.2015

Muusa oli jumalaisen kaunis koira. Hän oli kaunein koira jonka olen eläissäni omistanut. Hänellä oli myös täydellinen rakenne. Kaikki palikat ulkoisesti kohdillaan.... mutta se  luonne. Valitettavasti Muusa pelkäsi aivan kaikkea, myös kotona. Muusa oli onnellinen ainoastaan koiralaumassa, ihmiseen se ei elinaikanaan onnistunut luomaan kontaktia. Oman perheen ihmiset se sieti, mutta ei koskaan ymmärtänyt täydellisesti ihmisten olemassa oloa. Jos Muusan luonnetta pitäisi kuvailla jotenkin, kertoisin, että se oli sekoitus autistista ja ylivilkasta lasta. Se eli omassa kuplassaan. Ympäristöstään se havaitsi kaiken, myös ns. normaalit asiat ja kuormitti niillä itseään. Muusalla oli äärimmäisen vahva pako-vietti. Se reagoi kaikkiin tilanteisiin pakenemalla kuin villi-hevonen. Se ei koskaan etsinyt ihmisistä turvaa, vaan epävarmassa tilanteessa turvautui toisiin koiriin. Muusa silmäpeilattiin, kuvattiin ja tutkittiin läpikotaisin, ennen lopettamis päätöstä. Muusa kävi myös kokeilemassa elämää kodissa jossa on on pitkä kokemus koirien kouluttamisesta. Lopulta jouduin toteamaan, että tämän koiran kohdalla, ei ole muuta vaihtoehtoa kun laskea hänet pois.

Muusa ehti lyhyen elämänsä aikana opettaa minulle luonteen tärkeyden ❤

Muusa on myös valitettava esimerkki ihmisen sinisilmäisyydestä ( omastani ). Yhdistelmän löydettyäni viestittelin kasvattajan kanssa paljon. Muusa valikoitui minulle paremman rakenteensa ansiosta. Joulukuussa suunnittelimme pennun hakua kovasti ja liput varattiin Tammikuulle. Mutta kun matka läheni, niin kasvattaja päättikin, ettei vielä halua antaa koiraa mukaamme vaan hän haluaa rokottaa koiran ensin. Koska lippujen hintaa ei enää saanut takaisin, matkustimme siskoni kanssa kuitenkin Italiaan, katsomaan pentua. Harmillisesti emme kuitenkaan päässeetkään katsomaan pentua koko Italiassa olo aikanamme, kasvattajalle ei sopinutkaan. Tässä vaiheessa olisi pitänyt jo omien hälytyskellojen soida!!!  Eli palasimme kotiin tyhjin ilman pentua. Pentu rokotettiin ja odotettiin varoaikojen täyttymistä, jotta pentu voisi tulla Suomeen. Tarjouduin hakemaan koiran, mutta kasvattaja tahtoi ehdottomasti lennättää koiran kuriiripalvelun kautta. Eli edelleenkään en ollut tervetullut noutamaan pentua, mutta uskoin kasvattajan puheet, että näin pennun olisi turvallisempaa lentää? Tässä vaiheessa olisi pitänyt jo sireenit soida omassa päässä !! Viimein kuitenki lentopäivä koitti ja pennun nouto Vantaalta. Pentu oli aivan kauhuissaan häkin perällä, mutta ajattelin sen olevan järkyttynyt lennon jäljiltä. Lähipäivinä kuitenkin kävi hyvin selväksi, ettei tällä koiralla ollut normaali luonne. Se ei uskaltanut kulkea ollenkaan ovista, se juoksi ihmisiä karkuun, kaulapanta oli sille maailman loppu jne... ajattelin että rakkaudella ja kärsivällisyydellä saisin hänet ulos kuorestaan. Mutta Muusa eli omassa pienessä kuplassaan. Muusa sai elää valitettavan lyhyen elämän.

Nyt Muusa saa kirmata vapaana taivaspelloilla vailla pelkoa...

 

13.06.2008-

Talisman Birds And Bees "BB"

RU JCH Venäjän Juniori Valio

EE JCH Viron Juniori Valio

LV JCH Latvian Juniori Valio

LT JCH Liettuan Juniori Valio

Balt JCH Baltian Juniori Valio

LV CH Latvian Valio

LT CH Liettuan Valio

 

Syntynyt/ Born 13.06.2008  Saksassa/ Germany  Breeder: Kennel Talisman, Katrin Hasper

Lonkat- hips  A/A

kyynärät- elbows  0/0

polvet- knees  OK

silmät- eyes  OK

                  -chek 2009, 2010, 2012, 2013

                  - HSF4 clear by DNA-test

                  - CEA  clear by Dna-test

                   -Pra  clear by Dna-test

BB:n kanssa oli mukava kiertää näyttelyitä. Se oli erinomainen liikkuja ja nautti kehässä olosta. BB oli erittäin aktiivinen koira. Tästä koirasta piti tulla kennelini kantanarttu. Hänellä oli kolme ihanaa pentuetta, jotka opettivat minulle kasvattajana paljon. Itse en kuitenkaan ole jatkanut hänen linjojaan, koska jälkeläiset eivät olleet luonteeltaan sitä mitä toivoin. Hänen lapsistaan ei tullut jalostukseen sopivia yksilöitä. Osa pennuista oli liian pehmeitä ja osalla oli liian haastava luonne.Piiparinen jätti kauniita jälkeläisiä ja eritoten se periytti kaunista päätään. Itse pidin paljon hänen kauniista vahvasta päästä. BB:stä löytyi riittävästi potkua, se ei ollut koira mistään helpoimmasta päästä, mutta ei myöskään hankala. Aaronia se rakasti yli kaiken. Aaronin kanssa ne olivat aina yhdessä, kuin paita ja peppu. Piiparinen määräsi tahdin ja Aaron palvoi sitä.

 Piiparinen menehtyi epäonnisten sattumusten saattelemana aivan liian nuorena 💔

19.4.2005- 14.9.2018

Illinsaari Taiga-Tuuli

4 x Serti

2 x Cacib

Narttu : Punainen valkoisin ja tan merkein.

Syntynyt: 13.3.2005

Häntä / tale: Luonnontöpö / NBT

Lonkat/ hips: C/C

Kyynärät / elbows : 0/0

Silmät / eyes : terveet 2007, 2008, 2010

HSF4 : terveet dna-testattu

muuta:

Kilpirauhasen vajaatoiminta todettu 8-vuotiaana

Sara oli perheemme ensimmäinen australianpaimenkoira ja hänellä tulee olemaan aina erityinen paikka sydämissämme. Sara oli aina helppo, sille ei tarvinnut koskaan korottaa ääntä ja sille oli suuri nöyryytys joutua kulkemaan hihnassa. Hänet uskalsi kuljettaa missävaan irti. Hän oli myös poikamme mainioin seura alemmilla luokilla yksin kotona oloon.

Sara olli viisas matriarkka joka opettikin kärsivällisesti sukupolvi toisensa jälkeen pennut sosiaalisiksi. Hän oli eleetön viisas lauman johtaja joka ei koskaan tarvinnut ratkoa ongelmia väkivallalla. Kaikki koirat kunnioittivat tätä rauhallista tyyppiä.

Sara sytytti rakkautemme tähän rotuun <3